دست‌افزارهای پارینه‌سنگی در همایش ملی قومس‌شناسی

چهارمین همایش ملی قومس‌شناسی با حضور جمعی از صاحب‌نظران، اهل قلم، فعالان فرهنگی و صاحبان بیش از ۵۰ مقاله پذیرفته شده همایش در سمنان برگزار شد.

به گزارش ایسنا-منطقه سمنان حجت‌الاسلام علی‌اصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این همایش ملی اظهار کرد: این همایش با هدف تقویت هویت استانی، افزایش وفاق اجتماعی در استان و افزایش نشاط علمی، فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

وی شناسایی و معرفی قابلیت‌ها و ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی، معرفی آثار چاپ شده، به کارگیری نتایج همایش در برنامه‌ریزی‌های استانی، چاپ و عرضه آثار در زمینه های مختلف را از اهداف کلی این همایش برشمرد و گفت: این همایش یک‌روزه در سمنان است .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، ادبیات و گویش‌ها، تاریخ و جغرافیا، طبیعت و گردشگری، هنر و معماری، مفاخر و مشاهیر و مشاغل و حرف را از محورهای این همایش برشمرد و افزود: همزمان با این همایش برنامه‌های جنبی متعددی نیز برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی استان سمنان گفت: نمایشگاه پژوهش‌های مکتوب و سنگ‌افزارها و دست‌ساخته‌های حاصل از کاوش‌های باستان شناسی محوطه تاریخی میرک سمنان نیز همزمان با این همایش در سمنان گشایش یافت .

فضیلت گفت: همزمان باچهارمین همایش ملی قومس شناسی نمایشگاهی از دست ساخته‌های کاوش محوطه باستانی میرک و دلازیان سمنان در نگارخانه مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان گشایش یافته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی استان سمنان از همکاری اداره میراث فرهنگی وگردشگری استان سمنان دربرپایی این نمایشگاه خبر داد و افزود: در این نمایشگاه ٩٠ قطعه آثار سنگی مربوط به ۶٠هزار سال پیش و پژوهش های مکتوب مربوط به این دست ساخته‌ها به معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا- میرک سمنان، یکی از بزرگترین مراکز عصر پارینه سنگی و مناطق شناسایی شده آن دوره در ایران و جهان است.
وجود ابزارهای سنگی متعدد از ویژگی های این محوطه باستانی است. این ابزارآلات مربوط به گونه‌ای انسانی به‌نام انسان ناندرتال است که شناخته‌شده‌ترین انسان پیش از انسان هوشمند و نیکان ما است.