بارش باران در استان سمنان در سال ۹۵ نسبت به ۳۰ سال اخیر ۱۹/۳ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزایش دما را عاملی برای افزایش مصرف آب دانست و خاطرنشان کرد: براساس نقشههای پیش بینی فصلی هواشناسی از اول خرداد تا پایان مرداد ۹۶، دما هوای استان سمنان در تابستان امسال۱/۵ درجه سانتیگراد نسبت مدت مشابه سال ۹۵ افزایش مییابد.
به گزارش ایرنا غلامرضا حسنی غربا اظهار کرد: بررسی پیش بینی هواشناسی نشان از افزایش دما در نقاط مختلف جهان دارد و کشور ایران و استان سمنان نیز در آمار مناطق خشک قرار دارد. وی تصریح کرد: به دلیل افزایش دما، درچند سال گذشته شاهد خشکسالی در مناطق مختلف استان هستیم و اگر اقدامات موثر برای رفع این بحران انجام نشود، در چند سال آینده شاهد کاهش سطح آبهای زیرزمینی خواهیم بود.
مدیرعامل آب منطقه ای استان سمنان هم با بیان اینکه منابع زیر زمینی آب استان ۱۴۳ میلیون متر مکعب کمبود دارد، گفت: مهم ترین دلیل این امر حفاری بی رویه چاه به دلیل خشکسالی سالهای اخیر است. ایرج حیدریان گفت: حفر بی رویه چاه و برداشت فراوان از آنها باعث شده تا تراز برداشت و واریز در منابع آبی زیرزمینی استان به شدت به هم بخورد و امروز شاهد دشتهای بی آب باشیم. وی با بیان این که نیمی از ۲۶ دشت موجود استان سمنان در محدوده بحرانی و برداشت ممنوع قرار گرفته دارد، گفت: هرگونه برداشت آب در این دشتها ممنوع است و ۱۳ دشت دیگر نیز با وضعیت نه چندان مطلوب روبرو هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان نیز با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد شبکههای انتقال آب آشامیدنی دراستان فرسوده و غیرقابل استفاده است، افزود: بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومترشبکه انتقال آب آشامیدنی دراستان وجود دارد که ازاین مقداربیش از۷۰۰ کیلومتر ازآن فرسوده و غیرقابل استفاده است.
محمد طاهری گفت: برای نوسازی شبکههای انتقال آب استان بیش از ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که به دلیل تحصیص نیافتن اعتبارات استانی سالانه به میزان فرسودگی شبکههای آبرسانی استان اضافه میشود.