مدیرکل گمرک استان سمنان از افغانستان و عراق بهعنوان مقصد بیش از نیمی از صادرات این استان نام برد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، علی سعدالدین بعدازظهر امروز در دیدار با استاندار سمنان که به مناسبت روز جهانی گمرک انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد از صادرات استان سمنان به ۲ کشور عراق و افغانستان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه باید بازارهای هدف محصولات صادراتی استان سمنان افزایش یابد تصریح کرد: باید بازارهای جایگزین برای این ۲ کشور هدف کالاهای صادراتی استان سمنان پیدا کنیم.
مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه کشور عمده محصولات صادراتی این استان به کشور عراق صادر میشود خاطرنشان کرد: تجار عراقی بزرگترین شرکای تجاری برای بازرگانان سمنانی محسوب میشوند. باید برای روز مبادا بازارهای جایگزین صادراتی برای محصولات تولیدی از استان سمنان پیدا شود.
وی با اشاره به اینکه امروز ظرفیت و امکان صادرات همه کالاها از استان سمنان وجود دارد تأکید کرد: امروز استان سمنان صادرکننده بیش از ۵۰ نوع کالای صادراتی به اقصی نقاط جهان است.
مدیرکل گمرک استان سمنان با اشاره به اینکه امروز صادرات از پایانههای گمرکی این استان برای تجار بسیار تسهیل شده است؛ از استقرار سامانه جامع گمرکی در اداره کل گمرک استان سمنان بهعنوان یکی از بزرگترین خدمات به بازرگانان و صادرکنندگان این استان نام برد و افزود: با استقرار این سامانه جامع الکترونیک، زمان صدور مجوز برای صادرات کالاهای صادراتی از پایانه گمرکی استان سمنان به کمتر از ۲ ساعت کاهشیافته است.
به گفته سعدالدین، با استقرار این سامانه الکترونیکی، دیگر برای صادرات محصولات و اخذ مجوزهای مربوطه نیازی به حضور فیزیکی صادرکنندگان در پایانههای گمرکی نیست.
وی از کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی در انبارهای گمرکی استان سمنان به کمتر از سه روز کاری خبر داد و اضافه کرد: این در حالی است که در گذشته این زمان حدود ۲۶ روز بود. با استقرار این سامانه الکترونیکی تاکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در هزینههای گمرکی کشور صرفهجویی شده است.
سعدالدین با اشاره به وضعیت احداث ساختمان جدید گمرک استان سمنان از بهرهبرداری از این ساختمان در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد.