دیابت چیست؟
به تعدادی بیماری که شامل مشکلات مربوط به هورمون انسولین میشود، دیابت گفته میشود. پانکراس (عضوی که پشت معده قرار دارد) بهطور طبیعی انسولین آزاد میکند تا در ذخیره و مصرف قند و چربی حاصل از غذایی که میخورید به بدن کمک کند. درصورتی که یکی از موارد زیر رخ دهد، دیابت پیش میآید:
پانکراس انسولین ترشح نکند
مقدار انسولینی که توسط پانکراس ترشح میشود اندک باشد
بدن واکنش مناسبی نسبت به انسولین نشان ندهد. به این وضعیت «مقاومت به انسولین» گفته میشود
احتمال ابتلا به کوید-۱۹ در افراد دچار دیابت بیشتر از مردم عادی نیست.
مسئلهای که افراد مبتلا به دیابت با آن روبهرو هستند در وهلهی اول مسئلهی نتایج و عوارض شدیدتر است، نه احتمال بیشتر ابتلا به ویروس. آمار علائم شدید و مرگ و میر افراد مبتلا به دیابت در چین، جاییکه تا بهحال بیشترین تعداد مبتلایان را داشته است، بسیار بیشتر از افرادی بود که دیابت نداشتند و به باور ما هرچه تعداد بیماریهای یک فرد بیشتر باشد (مثلا دیابت و بیماری قلبی)، احتمال بروز علائم شدیدتر در اثر ابتلا به کوید-۱۹ بیشتر میشود. انتظار میرود به مرور زمان و با تشخیص و درمان بهتر این ویروس، نرخ تلفات کاهش یابد.
افراد دچار دیابت در معرض خطر بروز علائم شدید و جدی در اثر کوید-۱۹ هستند.
درمجموع، فرد دچار دیابت در صورت ابتلا به ویروس علائم و عوارض شدیدی را تجربه میکند. اگر دیابت بهخوبی کنترل شده باشد، خطر اینکه فرد در اثر ابتلا به کوید-۱۹ علائم حاد را تجربه کند، بهاندازهی دیگر افراد عادی است.
اگر دیابت کنترل نشود و شاهد نوسان قند خون باشیم، فرد در معرض مشکلات ناشی از دیابت قرار میگیرد. بیماری قلبی و سایر بیماریها نیز در کنار دیابت احتمال شدت بیماری در اثر ابتلا به کوید-۱۹ را، مانند سایر بیماریهای مسری، بالا میبرد زیرا توانایی بدن در مبارزه با عفونت کاهش یافته است.
بیماریهای مسری در افراد مبتلا به دیابت باعث افزایش التهاب یا ورم داخلی نیز میشود. علت این عارضه بالا بودن قند خون است و هردو منجر به بروز عوارض شدیدتر میشود.
بهگفتهی فدراسیون بینالمللی دیابت، معالجهی بیماری مسری در افراد دچار دیابت بهعلت نوسان گلوکز خون و عوارض احتمالی ناشی از دیابت، دشوارتر است:
«اولا، سیستم ایمنی تحلیل میرود بهطوری که عمل مبارزه با ویروس دشوارتر و احتمالا دورهی نقاهت طولانیتر میشود. دوما، ممکن است ویروس در بستر بالا بودن گلوکز خون رشد بیشتری داشته باشد.»
به گزارش USA Today، افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، یعنی افرادی که سیستم ایمنیشان به سلولهای تولیدکنندهی انسولین حمله میکند، بیشتر در معرض خطر کتواسیدوز دیابتی قرار دارند.
انجمن دیابت آمریکا میگوید: کتواسیدوز دیابتی عمل کنترل دریافت مایعات و میزان الکترولیت را، که تابع کنترل گندیدگی است، بهتعویق میاندازد. بهگفتهی این انجمن شوک عفونی و گندیدگی از جمله عوارض جدی است که برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا تجربه میکنند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری اعلام کرده است که نرخ تلفات در افراد دچار دیابت در اثر ویروس کرونا ۷% بوده در حالیکه آمار مرگومیر در بین افرادی که هیچگونه بیماری بنیادین نداشتند ۰٫۹% است. این آمار براساس ۴۴ هزار مورد فرد مبتلا به ویروس کرونا در چین است.
افراد دیابتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا با خطر کتواسیدوز دیابتی روبهرو میشوند که در بین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ شایع است. کتواسیدوز دیابتی عمل دریافت مایعات و کنترل سطح الکترولیت را، که در کنترل گندیدگی اهمیت دارد، دشوار میسازد. گندیدگی و شوک عفونی از جمله مشکلات جدی است که برخی از افراد مبتلا به کوید-۱۹ دچار آن میشوند.
درمجموع، دلیلی دال بر اینکه ابتلا به کوید-۱۹ در افراد دیابتی نوع ۱ و ۲ خطر متفاوتی ایجاد کند نمیبینیم. مهمتر اینکه افراد مبتلا به هر یک از انواع دیابت از نظر سن، علائم و اینکه چقدر در امر کنترل دیابت موفق عمل کرده اند با یکدیگر متفاوتند.
احتمالا افراد دیابتی که از قبل در اثر دیابت مشکلاتی در سلامتی آنها بهوجود آمده نسبت به دیگر بیماران مبتلا به هر نوع از دیابت که عارضه ی دیگری برایشان پیش نیامده است، درصورت ابتلا به کوید-۱۹ عوارض شدیدتری تجربه خواهند کرد.